Alpine Lodges Inn de Berghen
/

Alpensfeer inademen in de Achterhoek                                                        (onderaan de Lochemse Berg)

 

ALGEMENE INFORMATIE

Free Wifi                  

In beide vakantiewoningen is gratis en snel (glasvezel) WIFI beschikbaar. 

Verse bakkerij Proef én Boerderijwinkel Bosheurne

Verwen uzelf in de ochtend met heerlijke verse broodjes van bakkerij Proef! Naast vele soorten verrukkelijk brood vindt u hier ook heerlijk banket! Een kleine greep uit het grote assortiment; gebakjes, cakes, chocolade, ontbijtkoek, koekjes (zoet en zout), kaneelbrokken (deze móet u proeven), hartige broodjes (zoals ham/kaas croissantjes en saucijzenbroodjes), zelfs vers belegde broodjes én zalige Barchemse bolussen! In de zomer verkoopt de bakker, aan de zijkant van het pand, ook heerlijk ijs! 

Boerderijwinkel Bosheurne is ook absoluut een bezoek waard! Hier kunt u terecht voor prachtig vlees (óók voor de barbecue) en heel veel meer lekkers, bijvoorbeeld voor een aangeklede borrel én zelfs voor een kadootje voor het 'thuisfront'! Kaas, melk, boter, vleeswaren, zoutjes, verse bakmixen, chocolade, jam, fruitsappen... ga vooral zélf even kijken!

Isolatie

Vanuit duurzaamheidsoverwegingen hebben wij onze vakantiewoningen volledig geïsoleerd. Dat geldt voor het dak, de dakkapellen en de buitenmuren, maar ook voor de kozijnen die zijn voorzien van isolerende beglazing. Waar nodig hebben wij vloeren- en of wanden van (geluid)isolatie voorzien. 

Slimme sloten

Zowel bij de hoofdingang van het pand, als ook bij de voordeuren van de beide vakantiewoningen zijn, voor een contactloos verblijf, "slimme" sloten aangebracht. Het maakt het mogelijk om gedurende uw verblijf, door het intoetsen van een 6-cijferige code, uw woning te betreden. De code wordt u enkele dagen voor aankomst per Whatsapp doorgegeven. Codes worden na afloop van iedere huurperiode automatisch geblokkeerd. Gebruik van de slimme sloten is bijzonder gebruikersvriendelijk en wordt u uiteraard, na het boeken van een verblijf, duidelijk uitgelegd.

Het is niet toegestaan de toegangscode met derden te delen. 

Technische installaties 

Alle technische installaties zijn in 2021 vernieuwd en worden jaarlijks door een Erkende Installateur onderhouden. 

Rookvrije vakantiewoningen én tuin

Wij willen al onze gasten graag een volledig rookvrij verblijf aanbieden. Daarom is roken in onze vakantiewoningen maar óók in onze achtertuin niet toegestaan.

Huisdieren

Helaas is het meenemen van huisdieren door huurders van de woningen niet toegestaan.

Toegankelijkheid

Traplopen is in onze vakantiewoningen onvermijdelijk waardoor deze voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk minder geschikt zijn. De vakantiewoningen zijn helaas niet rolstoelvriendelijk. 

Bezetting van de woningen

Het maximaal aantal personen dat kan verblijven in de vakantiewoningen is voor Zermatt twee en voor Lermoos vierWij hebben onze woningen met mooie meubels, accessoires en véél aandacht voor detail ingericht. Helaas zijn onze vakantiewoningen om deze reden niet baby/kindvriendelijk en richten wij ons met de verhuur van onze woningen uitsluitend op volwassenen. 

Het creëren van extra slaapplaatsen door het (binnen) plaatsen van extra bedden of bedjes, het inzetten van de bank(en) als extra slaapplaats of bijvoorbeeld het in de tuin plaatsen van een tentje, is niet toegestaan.

Achtertuin

In de zeer ruime en 'groene' achtertuin zijn voldoende gezellige zitjes gecreëerd zodat u altijd een fijne plek kunt vinden om een kop koffie of thee te drinken, een goed boek te lezen, te borrelen of een hapje te eten. 

De gasten van vakantiewoning Lermoos hebben een rond terras met vier stoelen rondom een vuurschaal tot hun beschikking en tevens een veranda met eettafel. Brandhout voor de vuurschaal vindt u onder de veranda. 

Voor de gasten van vakantiewoning Zermatt is er eveneens een veranda met een picknicktafel, zijn er twee luie Canadese stoelen en is er een bistro-set aanwezig. Iedere woning heeft een eigen grote (verrijdbare) parasol. 

De tuin biedt, dankzij een groene afscheiding, privacy voor gasten van de beide woningen.

Gebruik Canadese Sauna

Alle informatie over onze sauna vindt u hier.

BBQ

Iedere woning heeft een eigen Weber BBQ ter beschikking. Deze vindt u onder de veranda. Neemt u zelf houtskool en briketten mee? Wij vragen u geen gebruik te maken van spiritus bij het aansteken van de BBQ, laat u deze dus liever thuis.

Frituren en 'koken aan (op) tafel.

Helaas is frituren en koken aan (op) tafel (zoals gourmetten, steengrillen, bakplaten en bijvoorbeeld fondue) in de vakantiewoningen niet toegestaan. De geweldige oven is een uitstekend alternatief!

Keuken

De keukens zijn van alle gemakken voorzien én, heel prettig, er is meer dan voldoende gezellig serviesgoed, bestek en glaswerk! Daarnaast hebben wij voldoende placemats, is er een tafellaken (dat binnen én buiten kan worden gebruikt, deze vindt u in de mand onderaan de trap) en zijn er onderzetters voor de pannen én glazen. Hiermee worden onze tafels beschermd tegen kringen, hitte- en vetvlekken.

In de lade onder de oven ligt bakpapier. Gebruikt u het graag, zo houden wij de oven schoon voor u én onze andere gasten!

Ter bescherming van onze mooie koekenpannen vragen wij u gebruik te maken van onze houten óf kunststof spatels en lepels, in plaats van metalen vorken en messen.

Bad- bed- en keukenlinnen

Fijn aankomen! Bij aankomst in de vakantiehuizen zijn de boxsprings reeds voor u opgemaakt én vindt u een basis set bad- én keukenlinnen. Bij iedere kraan ligt een zeepje (en op de toiletten een gastendoekje). Er zijn geen douche producten in onze woningen aanwezig, neemt u deze zelf mee? Geeft u graag aan dat u gebruik wil maken van de sauna! U vindt dan bij aankomst óók een grote (80 cm x 200 cm) donkergrijze saunahanddoek (één per gast) in de vakantiewoning. Onze taupe gekleurde handdoeken zijn alleen bedoeld voor gebruik binnen de woning. Wilt u in de sauna nog een tweede handdoek gebruiken, neemt u deze dan graag mee van huis.

Linnenkamer 

Niet alleen wanneer u wat langer in de woning verblijft, het is sowieso fijn om te weten dat u gebruik kunt maken van een (Bosch) wasmachine en droogtrommel! In de linnenkamer vindt u tevens wasmanden, een droogrek, strijkplank & strijkbout. En ook een dweil, veger en blik en bezems (voor binnen- en buitengebruik).

Boeken & tijdschriften

In beide vakantiehuizen vindt u ( zelfs een aantal recent uitgebrachte) boeken én (woon)tijdschriften. Deze zijn eigendom van Inn de Berghen. Wij vragen u onze boeken en tijdschriften bij vertrek achter te laten (en dus óók niet om te ruilen voor andere boeken en/of tijdschriften). Zo kunnen ál onze gasten er van genieten! 

Parkeerplaatsen en fietsenstalling

U kunt uw auto aan de voorzijde van Inn de Berghen parkeren. Er zijn aan de rechtervoorzijde van het pand twee parkeerplaatsen gecreëerd. Deze zijn uitsluitend bestemd voor onze gasten. Er is één parkeerplaats beschikbaar per gehuurde vakantiewoning. 

Uw fietsen kunt u (desgewenst overdekt) plaatsen achter uw eigen vakantiewoning, veilig achter de poort. Voor elektrische fietsen zijn voldoende stopcontacten aanwezig. 

De centrale hal moet als belangrijkste vluchtweg te allen tijde vrij blijven van obstakels. Het is om die reden niet toegestaan de fietsen in de centrale hal te plaatsen. Vanwege de kwetsbaarheid van de fotowand is het óók niet toegestaan de fietsen hier even kórt te plaatsen.

Heeft u zelf geen fietsen meegenomen maar vindt u het wel leuk om de omgeving op de fiets te ontdekken, om de hoek van Inn de Berghen, op de Borculoseweg 3, vindt u de firma Koeleman waar u fietsen kunt huren!

Laadpalen

Op enkele minuten loopafstand van de woning vindt u bij 'Dorpshuis 't Onderschoer' een openbare laadpaal. 

Twee andere openbare laadpalen vindt u bij het Landgoed Woodbrookers.

Gastenboeken

In onze gastenboeken, deze liggen in beide woningen, vindt u de ervaringen van eerdere gasten én geven zij tips over sportieve activiteiten, fijne horeca, plaatsen die uw bezoek meer dan waard zijn én over interessante culturele uitjes. Wij hopen dat u een hele fijne tijd beleeft in Inn de Berghen én de prachtige Achterhoek en ook úw ervaringen in ons gastenboek wil optekenen! Daar hebben de gasten die ná u in onze vakantiewoningen verblijven dan ook weer plezier van! 

Dankzij het meedenken van eerdere gasten hebben wij  al een aantal verbeterpunten doorgevoerd. Wij zijn er onze gasten  dankbaar voor! Wij gaan voor uw 10! Ook úw mening, ervaringen en suggesties stellen wij op prijs. Mailt u deze graag naar Inndeberghen@outlook.com!